
Kartal Kaymakamlığı’nın düzenlediği ‘Engelleri Birlikte Aşacağız’ projesi sayesinde zihinsel engelli çocuklar; sosyal faaliyetlere katılarak hayata karışıyor.
Kartal Kaymakamlığı, yüzlerce zihinsel engelli ve otizmli gencin eğitimlerini tamamladıktan sonra evde oturmak yerine sosyal projelere ve el ürünleri üretim faaliyetlerine katılmalarını sağlamak için ‘Engelleri Birlikte Aşacağız’ projesini hayata geçirdi.
İstanbul Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle düzenlenen proje çerçevesinde engelli çocuklar, ilçede belirlenen okullarda dikiş-nakış ve el sanatları gibi derslere katılıp eğitim alıyor. Gençlerin aileleri de eğitimlere katılarak el sanatları derslerinden faydalanıyorlar.
Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende engelli gençlerin kendi el emekleriyle ürettikleri ürünler sergilendi. Düzenlenen törene Kartal Kaymakamı Abdullah Demir ve Kartal İlçe Emniyet Müdürü Sinan Dallı katıldı.
Tören sonrası konuşan Kartal Kaymakamı Abdullah Demir, “Mevcut eğitim sistemimizde lise eğitiminden sonra engelli bireylerin devam edebileceği bir eğitim kurumu yok. Bu nedenle bu çocuklarımız evlerine mahkum durumundalar. Bunlarla beraber anneler de çocuklarını bırakıp bir yere ayrılamıyorlar. Bu projeyi İstanbul Kalkınma Ajansının hibesiyle yapıyoruz. Çocuklarımız eğitim merkezlerinde eğitim aldılar. Servislerle çocuklarını buraya getiren anneler üst katta ayrı kurs aldılar. Ayrıca anneler psikiyatrik hizmet desteği sağladık. Lise eğitimini tamamlamış çocuklarımızın yeniden sosyalleşebilmesi için yeni bir eğitim oldu. Toplamda 9 ilçeden 150 çocuğumuz katıldı” açıklamasında bulundu. Tören plaket takdimi ve hatıra fotoğraflarını çekilmesiyle sona erdi.
