
2024 yerel seçimlerinin üzerinden 13 ay geçti. Geçen süreye baktığımızda kayda değer çalışma ve hizmetlerin yapıldığını görebiliyoruz. Sosyal, kültür, spor, eğitim, yer altı, yer üstü çalışmaları, ücretsiz ring seferleri, halk günleri, farkındalık oluşturacak hizmetlerin vb projelerin hayata geçtiği Sultanbeyli’de yaşayan vatandaşların yüzleri gülmeye başladı. İstanbul’un en sistemli kurban alanını yazmadan geçsem ayıp etmiş olurum.
İlçe halkı Belediye Başkanı Ali Tombaş’ın düğün, dernek, esnaf ve ev ziyaretleri ile iletişimde zirveyi yaşıyor. Her kesimle kurulan iletişim sorun ve önerilerin direk iletilmesine de vesile oluyor. Bütün bunlar Başkan Tombaş’ın göreve başladığı günden bu güne artarak devam ediyor. Görev başlangıcından kısa bir süre sonra Sultanbeylililerin özlemle beklediği memleket günleri etkinliği ilçeye ayrı bir hava ve renk kattı. Farklı illerin stant kurduğu memleket günlerinde, her gün bir başka ilin kültür etkinliklerine tanıklık ettik. Farklı illerin birbirinden lezzetli gastronomisi ile damaklarımız şenlendi. Hem ilçe dışından gelen misafirler hem Sultanbeylililer doyasıya eğlendi.
Sultanbeyli Belediyesi tarafından düzenlenen 11. Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali, 21 Mayıs’ta (keçi kalesi) yani tarihi Aydos Kalesi’nde başladı. Yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda şairin katıldığı Şiir Festivali 3 gün sürdü. Şairlerin okulları gezerek öğrencilerle bir araya gelmesi festivale ayrı bir hava kattı desem doğru olur. Ama en önemlisi Şiir Festivali’nin Sultanbeyli’nin tarihi mekanında start vermesi ve Sultanbeyli’de final yapması biz Sultanbeylililer için önemi oldukça büyük. Bu yıl şiir festivalini anlamlı kılan bir diğer konu ise öğrencilerin katılımı oldu. Yaklaşık 300 öğrencinin şiir yarışmasına katılması ve dereceye giren öğrencilerin ödüllendirilmesi şiir festivalinin gençler içinde önemli bir sanatsal etkinliğe dönüşmesine vesile oldu. Bu anlamda Belediye Başkanı Ali Tombaş’a ne kadar teşekkür etsek az kalır.
Bir diğer önemli hizmet ise piknik alanları oldu. Malumunuz dernek veya diğer STK’lar hemşehrilerine ve kitlelerine yönelik sosyal ve kültürel etkinlik çalışmalarını yaparlar. Özellikle de yaz aylarında piknik organizasyonları sosyal ve kültürel çalışmaların başında gelirdi. Ancak Sultanbeyli ilçe sınırları içinde piknik yapılacak yer bulunmadığı için dernek yöneticileri yer arayışına girerlerdi. Bazen yer bulamazlardı. Yer bulduklarında ise yüksek bedeller ödemek zorunda kalırlardı. Piknik organizasyonlarının maliyeti yüksek olduğu için birçok il, ilçe ve köy dernekleri piknik yapmaktan vazgeçerdi. Fakat Başkan Tombaş, bu konuya da çözüm buldu. Sultanbeyli Aydos dağı eteklerinde hizmete açılan Fetih Korusu piknik ve mesire alanı ile dernek ve STK’ların korkulu rüyası sona erdi. Bol oksijeni, temiz havası, çam ağaçlarının gölgesinde kurulan koruda gönül rahatlığıyla ve ücretsiz bir şekilde piknik yapma imkanı bulabiliyorsunuz. Dernek organizasyonları için platform ve misafirleri için alan, aileler için oturma grupları, otoparklar, wc’ler, mangal yerleri, halay çekme veya çeşitli oyunlar için oluşturulan alanlarla hem mideniz hem gönlünüz şenleniyor. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı koruda ailenizle birlikte hiçbir endişe taşımadan eğlenebiliyorsunuz. Bu açıdan baktığımızda Fetih Korusu, son yıllarda Sultanbeyli’ye sosyal anlamda kazandırılmış en önemli hizmetlerden biri. Saydıklarım ve sayamadığım onlarca hizmeti 13 ay gibi kısa bir sürede hayata geçiren Belediye Başkanı Ali Tombaş’ın azmi ve çalışkanlığı takdire şayan bir durum. Gerek sosyal ve iletişim yönü, gerek hizmet yönü ile halkın beklediği Belediye Başkan örneği bu olsa gerek.