CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN SOSYAL DESTEK MÜJDESİ! « Haber Takip

1 Ekim 2023 - 01:47

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN SOSYAL DESTEK MÜJDESİ!

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN SOSYAL DESTEK MÜJDESİ!
Son Güncelleme :

08 Kasım 2022 - 10:55

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu hafta içinde 7 milyar lira tutarında sosyal desteği insanımızın hizmetine sunmuş olduk. İnşallah hiçbir vatandaşımızı aç, açıkta, soğukta değil, aynı zamanda ailesi içinde boynu bükük bırakmayacak bir anlayışla sosyal destek programlarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki Kabine Toplantısı’nın ardından millete seslendi.

Erdoğan, son Kabine Toplantısı’ndan bugüne ülke ve millet için hayırlı adımlarla dolu bir dönem geçirdiklerini belirtti.

Türkiye’nin ilk konut hamlesi olan “İlk Evim İlk İşyerim” kampanyasının ilk temelini 25 Ekim’de Ankara Sincan’da attıklarını dile getiren Erdoğan, toplamda 500 bin konut, 1 milyon alt yapılı konut arsası ve 50 bin iş yerini kapsayan bu kampanyanın ilk etabının kuralarının da çekilmeye başladığını belirtti.

Erdoğan, “Bugünden başlayarak 10 gün içinde 12 ilimizdeki 22 binin üzerinde konutun kurasını noter huzurunda çekerek hak sahibi vatandaşlarımızı belirleyeceğiz. İnşallah bu kura işlemi mart ayına kadar bitecek. Bu arada, hazırlığı tamamlanan tüm illerimizde konutların inşasına da hemen geçilecek. Aynı şekilde arsalarla ve iş yerleriyle ilgili süreç de devam ediyor.” diye konuştu.

Küresel ekonomik krizin Türkiye’yi de etkisi altına alan yüksek enflasyon sorunu sebebiyle konut ve kira fiyatlarında oluşan dengesizliğin bu çalışmalardaki ilerlemelerle iyice ortadan kalkacağına inandığını söyleyen Erdoğan, konut, arsa ve iş yerlerinin ,tüm hak sahiplerine şimdiden hayırlı olmasını diledi.

“Türkiye Yüzyılı’nı milletimizle birlikte hazırlıyoruz”

“Türkiye Yüzyılı” programının müjdesini 28 Ekim’de Ankara’da çok coşkulu ve adına yakışır bir törenle milletle paylaştıklarını dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

“Cumhuriyetimizi yeni yüzyılına, geçtiğimiz 20 yılda ülkemize kazandırdığımız eser ve hizmet alt yapısı üzerinde bir büyük vizyonla hazırlama gayretimizi kesintisiz bir şekilde sürdürüyoruz. Her çalışmamız gibi Türkiye Yüzyılı’nı da milletimizle birlikte hazırlıyoruz. Ülkemizin 81 vilayetinde ve ilçelerinde yapacağımız programlarla milletimizin Türkiye Yüzyılı’na ilişkin beklentilerini, tekliflerini alarak vizyonumuzu somutlaştıracağız. Böylece seçimlerden önce kamuoyunun karşısına Türkiye Yüzyılı vizyonuna uygun bir hazırlıkla çıkmayı planlıyoruz. Ülkemizi cumhuriyet tarihinin en büyük demokrasi ve kalkınma atılımı olan 2023 hedefleriyle buluşturduğumuz gibi inşallah Türkiye Yüzyılı programına da kavuşturmakta kararlıyız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan sürdürülebilirlik, başarı, güven, istikrar, üretim, verimlilik, güç, dijital iletişim, bilim, kalkınma, barış, değerler, haklılık, şefkat, istiklal ve istikbal, gençler gibi başlıklarla yükselttikleri Türkiye Yüzyılı vizyonunun yüzünü doğruya doğru dönen herkesi umutlandırdığına, heyecanlandırdığına, şenlendirdiğine inandığını söyledi.

“Sosyal destek programlarımızı sürdüreceğiz”

Dünyanın ve Türkiye’nin içinden geçtiği kritik sürecin, sosyal desteklerin önemini giderek artırdığını belirten Erdoğan, bu dönemlerin en yıkıcı etkilerinin düşük gelirli toplum kesimleri üzerinde ortaya çıktığını vurguladı.

Erdoğan, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” düsturuna gönülden inandıklarını, sosyal destekler konusundaki hassasiyetlerinin fazla olduğunu dile getirdi.

Son dönemde sosyal yardımların hem etkinliğini artıracak, hem de yelpazesini genişletecek yeni adımlar attıklarını aktaran Erdoğan, hayatının idamesi için gereken temel ihtiyaç maddelerine ulaşamayan vatandaşlara yönelik kapsamlı yardımların sürdüğünü, bunlara ilişkin rakamları sürekli güncelleyerek, devletin “kimsesizlerin kimsesi olma” vasfını koruduklarını anlattı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gelir seviyesi belirli bir rakamın altında kalan vatandaşlarımıza içinden geçtiğimiz şu sancılı dönemde koruyucu, önleyici tarzda destek olacak yeni programlar geliştirdik. Türkiye’nin imkanlarını bu ülkede yaşayan her vatandaşımızla paylaşma düşüncesinin ürünü bu programlardan biri de ‘Türkiye Aile Desteği’dir. Bu kapsamda 2,5 milyon vatandaşımıza aktarılacak 3,2 milyar lira, yarın hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacaktır. Elektrik desteğinden yararlanan 3 milyon hanenin 666 milyon lira tutarındaki ödemesi de bu hafta içinde yapılacaktır. Doğal gaz yardımının 2022 yılı kış dönemi ilk grup ödemesi de yine bu hafta içinde gerçekleştirilecektir. Engelli ve yaşlı maaşlarının hak sahibi 1 milyon 379 bin 493 kişiyi kapsayan 2,1 milyar lira tutarındaki kasım ayı ödemeleri de geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Vatandaşlarımızın kış dönemindeki ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla ülke çapında faaliyet gösteren binin üzerindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımıza aktarılacak ek periyodik payı iki kat artırarak 450 milyon liraya çıkardık. Sadece kasım ayında bu vakıflarımıza aktarılan kaynak 900 milyon lirayı buldu. Böylece bu hafta içinde kısaca ifade etmeye çalıştığım başlıklar altında 7 milyar lira tutarında bir sosyal destek rakamını insanlarımızın hizmetine sunmuş olduk. İnşallah hiçbir vatandaşımızı aç, açıkta, soğukta değil, aynı zamanda ailesi içinde boynu bükük bırakmayacak bir anlayışla sosyal destek programlarımızı sürdüreceğiz.”

Anayasa değişikliği

Başörtüsüne yönelik Anayasa değişikliği teklifine ilişkin açıklamalarda da bulunan Erdoğan, şunları paylaştı:

“Geçtiğimiz hafta, başörtüsü serbestisini ve ailenin korunması hususlarını içeren Anayasa değişikliği teklifimizi arkadaşlarımız Mecliste grubu bulunan siyasi partilerle görüştüler. Bu görüşmelerin kati neticesi alındıktan sonra şayet uzlaşma sağlanabilirse o şekilde, sağlanamazsa da Cumhur İttifakı partileri olarak kendi teklifimizi Meclise sunmayı planlıyoruz. Prensip olarak temel hak ve özgürlüklerle ilgili konuların halk oylamasına götürülmesini doğru bulmuyoruz. Temennimiz de Mecliste bu değişikliği doğrudan kabul edecek bir çoğunluğun sağlanabilmesidir. Ancak milletimize sözümüz gereği, Meclis denkleminde başka bir mecburiyet ortaya çıkarsa onun gereğini yapmanın da boynumuzun borcu olduğuna inanıyoruz.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.