Sosyal medyada “#OmicronVarsaÖğrencilerYok” etiketi altında binlerce yorum yapan öğrenciler, yarın yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde masadaki konulardan biri olan koronavirüsle mücadele ile ilgili kendilerini rahatlatacak bir karar beklediklerine vurgu yaptılar.
Türkiye’de Omicron varyantının da yayılmasıyla birlikte son 24 saatte 36 bin 731 yeni vaka tespit edildi. Son günlerde patlayan vaka sayıları özellikle öğrencileri tedirgin ederken, sosyal medya üzerinden başlatılan kampanya ile yüz yüze eğitime ara verilmesi çağrısı yapıldı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yaptığı açıklamalar da, durumun her geçen gün daha kötüye gideceğine işaret etti.
BAKAN KOCA: SALGININ İLK AYLARINDAKİ CİDDİYETİMİZE DÖNMEK ZORUNDAYIZ
“10 gün içinde üç vakadan birinin Omicron olması sürpriz görünmüyor” diyen Bakan Koca, Omicron’un tümüyle baskın karakter kazanmasının beklendiğini belirtti. Sosyal medya hesabından da bir paylaşım yapan Sağlık Bakanı Koca, son günlerde alınan tedbirlerin vatandaşlar tarafından uygulanmadığına işaret edip “Maske. Omicron varyantının oluşturduğu tehlike ve virüsün yayılmasına karşı, salgının ilk aylarındaki ciddiyetimize dönmek zorundayız. Maske, gelişigüzel takılmak yerine, ağzı ve burnu tamamen kapatacak şekilde kullanılmalıdır. Sosyal mesafe kuralına daha çok dikkat edilmelidir” uyarısında bulundu.