Aydos Ormanı’nda giriş çıkışları denetlemek ve mangal yakıp yakılmadığını tespit etmek amacıyla gece ve gündüz denetimler düzenleniyor.
İstanbul Valiliği aldığı kararla İstanbul’da ormanlarda mangal ve semaver gibi ateşlerin yakılmasını ve ormana girişleri yasakladı. Alınan kararın ardından Sultanbeyli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Aydos Ormanı’nda polis ekipleri tarafından gece ve gündüz vakitlerinde denetim düzenlemeye başlandı.

Yapılan denetime TOMA aracı katılım gösterdi. Denetimlere aynı zamanda özel harekat polisleri ile sivil polis ekipleri de katılım gösterdi.
Denetimlerde drone ile havadan kontrol de sağlandı. Denetim kapsamında ormanlık alana kaçak giriş yapıp yapılmadığı ve mangal ateşi yakılıp yakılmadığı kontrol ediliyor.