Gazeteci Saki Akyüz, Erzurum Pasinler ilçesinden belediye başkan aday adayı oldu. Akyüz, yılların birikimini memleketine hizmet etmeye adayacağını söyledi. 2019 Martında yapılacak olan yerel seçimlere kısa bir süre kala Türkiye’nin...
Gazeteci Saki Akyüz, Erzurum Pasinler ilçesinden belediye başkan aday adayı oldu. Akyüz, yılların birikimini memleketine hizmet etmeye adayacağını söyledi.
2019 Martında yapılacak olan yerel seçimlere kısa bir süre kala Türkiye’nin her yerinde belediye başkanlıkları için aday adayları belli olamaya başladı. Pendik’in tanınmış işadamlarından gazeteci-yazar Saki Akyüz ise Erzurum’un Pasinler ilçesinden AK Parti Belediye Başkan Aday Adaylığı müracaatında bulundu.
“İLÇEME HİZMET İÇİN YOLA ÇIKIYORUM”
Yıllırca Pasinler’de yaşayan ve ilçenin önemli ailelerinden Akyüz Ailesi’ne mensup olan Saki Akyüz, birikimlerini memleketi olan Pasinler için kullanmak amacıyla aday adayı müracaatı yaptığını söyledi. Akyüz, memleketi Pasinler’in kalkınması ve ilçedeki istihdamın artırılması noktasında önemli projeler hazırladığını ifade ederek, ” uzun süredir İstanbul’da yaşıyorum, ancak memleketim olan Pasinler’den hiç kopmadım. Burayı çok seviyorum ve çok güzel anılar biriktirdim. Bir ayağım İstanbul’dayken bir ayağım da Pasinler’deydi. İlçemi ve burada yaşayanları yakinen tanıyorum. Dolayısıyla sorunları çok iyi biliyorum. Partimiz adaylık görevini şahsımıza tevdi ederse evelallah üstesinden gelecek birikime ve enerjiye sahibiz. Cenab-ı Hak hakkımızda ve ilçemiz hakkında hayırlı olanı nasip eylesin” dedi.
“HEDEF 2023”
Akyüz, “Anadolu insanın kardeş kavgasına son verecek olması için Ak Parti. Kimsesizlere kim olduğu, sessizlerin sesi olduğu için Ak Parti. AK kadroların ülkemizi 2023 hedefine taşıyacağı için AK Parti Ülkemizde insanlara faydalı olabilmek adına, bu hizmetlerle yaşamımı taçlandırmak adına adayım.
İnsana hizmet etmek, faydalı olabilmek, çözüm üretmek, vicdani bir sorumluluk anlayışıyla aday oldum. Allah nasip eder de adaylığımız resmilik kazanırsa insanı mutlu etki devlet kazansın, insanı yaşat ki devletimiz yaşasın diyen bir anlayışla çalışacağıma söz veriyorum” diye konuştu.
SAKİ AKYÜZ KİMDİR?
1977 Yılında Erzurum Pasinler İlçesinde Doğdu. İlkokulu Kayabaşı köyünde okudu. 2 Yıl Pasinler Kur’an Kursunda hafızlık öğrenimini tamamladı. Orta ve Lise tahsilini Pasinler İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1997 Yılında Tuzla Belediyesi spor tesisleri müdürlüğünde göreve başladı. 1999 yılında Tuzla Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Müdürlüğünde görev yaptı. 2004 yılında Belediyenin çeşitli birimlerinde ve İlçe seçim kurulunda çalıştı. 2005 yılında Yeditepe İstanbul gazetesini kurdu.
İstanbul’daki Erzurumlular ansiklopedisi, Yeditepe Dergisi, İstanbul’u Yönetenler Ansiklopedisi, Erzurum’da İz Bırakanlar Ansiklopedisi, İstanbul’da İz Bırakanlar Ansiklopedisi gibi dev eserleri halkla buluşturdu.
Halen Gazetenin İmtiyaz Sahibi ve Yazı İşleri Müdürlüğü görevine devam eden Akyüz, aynı zamanda İnşaat ve Gıda sektöründe de çalışmalarına devam etmektedir.